Duurzaam wonen

Groen wonen gaat in Park Vijfsluizen verder dan ‘wonen in het groen’. Hier betekent groen wonen, groen léven. Op een manier die de planeet zo min mogelijk schaadt. Om te beginnen is de wijk vanuit het landschap ontworpen, en niet andersom. Alle woningen en voorzieningen worden gebouwd op de toekomst. Duurzaam, energiezuinig en natuurinclusief.

Hernieuwbare energie

Alle huizen zijn aangesloten op een collectief energiesysteem. Hierdoor maken bewoners gebruik van hernieuwbare energie: schoon, duurzaam en onuitputtelijk.

Een deel van de woningen krijgt groene daken. Deze brengen verkoeling en nemen overtollig regenwater op. Een natuurlijk koelsysteem dat koel water door de vloeren pompt, maakt airconditioning overbodig.

 

Deelmobiliteit

Bovendien wordt Park Vijfsluizen autoluw. Niet de automobilisten, maar fietsers, wandelaars en spelende kinderen hebben het hier voor het zeggen. Je kunt overwegen om je eigen auto weg te doen, op Park Vijfsluizen is namelijk een electrisch deelautosysteem. Er zijn diverse oplaadpunten, waar je je electrische auto, scooter of bakfiets kunt opladen met zonne-energie.

Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Ontvang relevante updates over het project Park Vijfsluizen.

Waarom aanmelden?

  • Weet als eerste wanneer de inschrijving start
  • Altijd op de hoogte van recente ontwikkelingen en events
  • Nuttige informatie rondom het kopen van een nieuwbouwwoning 

Wil je precies weten hoe wij met je gegevens omgaan?
Dat lees je in ons privacy statement.